×

Lansarea Proiectului Elaborarea Planului de Acțiune pentru Climă și Energie Durabilă pentru raionul Cimișlia.

21 noiembrie 2018

În data de 20.11.2018, reprezentanții raionului Cimișlia, în frunte cu dl Iovu Bivol președintele raionului Cimișlia, au participat la lansarea Proiectului Elaborarea Planului de Acțiune pentru Climă și Energie Durabilă la nivelul raioanelor Cimișlia și Ialoveni, finanțat de către Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare – RoAID, care a avut loc în mun.Chișinău.

În luna iulie 2018 Consiliul raional Cimișlia a anunțat intenția de a elabora Planul de Acțiune pentru Energie Durabilă și Climă (PAEDC) la nivelul raionului Cimișlia și a solicitat suportul din partea Finacon International Consulting (Finacon) în elaborarea PAEDC și în identificarea unei surse de finanțare pentru susținerea costurilor de elaborare.

Finacon a acceptat solicitarea Consiliul raional Cimișlia și derulează proiectul cu titlul ”Elaborare Plan de Acțiune pentru Energie Durabilă la nivelul raioanelor Cimișlia și Ialoveni”, proiect finanțat de către Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare – RoAID. Contractul de finanțare a fost semnat la data de 03.09.2018 și susține costurile cu colectarea de date și elaborarea PAEDC la nivelul celor două raioane, Cimișlia și Ialoveni.

În cadrul acestui proiect, Finacon va elabora, împreună cu partenerii, Consiliul raional Cimișlia și Consiliul raional Ialoveni, Planul de Acțiune pentru Energie Durabilă și Climă la nivelul raioanelor, respectiv, la nivelul localităților aparținătoare raioanelor Cimișlia și Ialoveni. Prin aceste documente vor fi identificate soluții tehnice de eficientizare a consumurilor de resurse energetice, precum și surse de finanțare pentru implementarea acestor soluții.

148 afișări