×

Expoziția-Tîrg ,,Parada Florilor” la a VI-a ediție

24 aprilie 2019

       În data de 21 aprilie, în Duminica Floriilor, administrația raionului Cimișlia a desfășurat în orașul Cimișlia a VI-a ediție a frumoasei sărbători a primăverii Expoziția-Târg ,,Parada Florilor”. Comitetul organizatoric al evenimentului în frunte cu dl Gheorghe Netedu, vicepreședintele raionului Cimișlia, au urmărit scopul de a promova crescătorii de flori, arbuşti şi arbori decorativi, producătorii materialului semincer şi au avut ca  obiectiv dezvoltarea floriculturii în Republica Moldova.

       La sărbătoarea florilor, în calitate de oaspeți de onoare, au participat dl Dumitru Diacov, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, dl Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, dl Horia Laurențiu Tiseanu, primarul munucipiului Câmpina din România, vicepreședinți de raioane și primari din țară. Startul evenimentului a fost dat de dl Iovu Bivol, președintele raionului Cimișlia.

       Evenimentul a demarat cu Parada Costumului cu tematica „Florile Copilăriei” la care au participat peste 400 de copii, din 18 instituții de învățămînt din raion, dintre care 54 de copii, au prezentat costume tematice pregătit special pentru eveniment. Toți copiii au primit cadouri din partea organizatorilor și oaspeților de onoare.

       La Expoziția-Târg ,,Parada Florilor” au fost  prezenți 42 crescători de flori din 11 raioane din țară care au desfășurat: expoziții florale, un atelier de lucru privind îngrijirea florilor, tîrgul de butași, puieți, material semincer, bulbi și tuberculi. A avut loc un WORCSHOP, ce ține de designul floral pentru grădină, expoziția de vînzare a lucrărilor de artizanat și textile cu ornament floral prezentate de cei 52 meșterii populari veniți  din toată țara. Totodată la eveniment au participat 23 agenți economici producători și 7 din domeniul  alimentației publice.

       În cadrul sărbătorii a fost prezentat un vast program artistic cu participarea Fanfarei Consiliului Raional Cimișlia, OMP ,,Rapsozii Cimișliei”, colectivului de dansatori ,,La izvor”, OMP ,,Doina Prutului”, raionul Cantemir, ansamblului de dansatori ,,Călușarii”, Județul Prahova.

       Primăriile din raion au venit la sărbătoare cu expoziții gastronomice caracteristice localităților pe care le reprezintă la care au expus bucate tradiționale, inclusiv  de post.

       Pentru copii au fost organizate trei zone speciale de distracții unde au fost desfășurate activități și concursuri.

       În cadrul sărbătorii au fost organizate concursuri la nominații:

  1. ,,Cea mai originală compoziție florală

Învingători au fost desemnați:

    Locul I  – Iakubițki Oxana, or. Cimișlia;

    Locul II – Grădina Botanică, mun. Chișinău;

    Locul III -Bulat Alexandru, or. Cimișlia”

2. ,,Cea mai bună prezentare a crescătorilor de flori, arbori și arbuști decorativi

Învingători au fost desemnați:

   Locul I -Goraș Vera, r-ul Ialoveni;

   Locul II –  Șveț Vasile, r-ul Cimișlia;             

   Locul III – Mancoș Vadim, r-ul Ștefan Vodă;

A fost organizată ,,Tombola de caritate” în susținerea financiară pentru tratamentul Cristinei Șterbeț.

344 afișări