×

A cincea ședință a Comitetului Director în cadrul proiectului ”Poarta de Sud a Moldovei deschisă pentru promovarea afacerilor și investițiilor”.

2 iulie 2019

Vineri, 28 iunie  2019, ora 10-00,  în cadrul Consiliului raional Cimișlia s-a desfășurat cea de a cincea ședință a Comitetului Director în cadrul proiectului ”Poarta de Sud a Moldovei deschisă pentru promovarea afacerilor și investițiilor”.

La ședință  au participat reprezentanți ai Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova doamna Iva Stamenova și domnul Boris Filipov,secretariatul Inițiativei  Primarii Pentru Creștere Economică (M4EG)  domnul Lilian Danilov și Diana Nastas, membrii  Comitetului director- domnul Petru Gurgurov,director interimar ODIMM și doamna Maria Culeșov,director ADR Sud, membrii echipei de proiect, redactor  ziarului  ”Gazeta de Sud” domnul Ion Ciumeică.

Subiectele incluse în agenda ședinței au ținut de prezentarea activităților realizate și a rezultatelor obținute în implementarea proiectului în perioada aprilie – iunie  2019, precum și activitățile planificate pentru ultimul  trimestru  al anului 2019. Rolul Comitetului Director este de a implica membrii echipei  în luarea deciziilor precum și supravegherea progresului proiectului la fiecare 3  luni.

S-a menționat că în mare parte activitățile în cadrul proiectului sunt

implementate în termen. A fost prezentat  primul raport  intermediar narativ  și raportul financiar  pentru perioada  aprilie 2018-martie 2019. S-a organizat  evenimentul  public la Căușeni ”Deschiderea centrelor de sprijin pentru afaceri”,evenimentul public de prezentarea Profilurilor Investiționale la Taraclia,Cimișlia,Basarabeasca,Leova,Cantemir,Cahul.A fost elaborat Catalogul Investițional,coordonat cu membrii grupului de lucru regional și  aprobat de directorul ADR Sud  . S-a elaborat un manual  operațional privind oferirea serviciilor de consultanță de către celea 8 centre  de sprijin pentru afaceri.A fost elaborată metodologia de instruire cel puțin 288 de persoane din rândul IMM –lor,viitorii antreprenori.

Ultimul trimestrul  din proiect    se planifică  organizarea a  unui Forum  Investițional , cu prezentarea    portalului   de Investiții, Ofertelor  Investiționale, Profilurilor  Investiționale,Catalogul Investițional –toate produsele elaborate în cadrul proiectului. ODIMM v-a  elabora și v-a plasarea online pe pagina web  baza  de date RROCA,va finisa planul de Dezvoltare Strategică RROCA și sistemul  de monitorizare. Tot de ODIMM va fi organizată o sesiune de instruire a celor opt centre de consultanță deschise în cadrul proiectului,va fi organizată o sesiune de instruire cel puțin 288 de persoane din rândul IMM-urilor,viitorii antreprenori.

Proiectul este finanțat de UE în cadrul inițiativei ”Primari pentru Creștere Economică” (M4EG) și  implementat de  Consiliul Raional  Cimișlia  în  parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) și Agenția de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud).

259 afișări