×

Comunicat informativ

26 iulie 2019

În or. Cimișlia,  la 24 iulie curent,  a fost lansată  Campania  Națională – Dialog  Agricol  Regional, în cadrul Proiectului ,, Parteneriat  pentru   dezvoltarea  durabilă a mediului rural  din  România  și Republica  Moldova ”. Campania este organizată de Asociația Oamenilor de Afaceri  Moldoveni de  Pretutindeni (AOAMP)   în colaborare cu Ministerul Agriculturii  și Dezvoltării Rurale din Romania.

Agenda acestui eveniment  a fost axată pe 2 componente:

 

Expertiza și dialog pe subiecte de interes precum:

  • Potențialul de export al sectorului agroalimentar;
  • Managementul lanțului valoric agroalimentar;
  • Oportunități de finanțare din fonduri naționale și europene;
  • Agricultura ecologică potențial neexploatat pt Republica Moldova.

Abordarea necesităților și oportunităților investiționale regionale B2B și publice-private.

 

 Președintele AOAMP, Alexei REPEDE a accentuat:

Problemele sectorului agroalimentar și antreprenorilor agricoli din Republica “Moldova sunt numeroase și încă rămân nesoluționate. Realitățile sectoriale agroalimentare necesită a fi abordate regional, împreună cu toți reprezentanții și responsabilii mediului agroalimentar. Antreprenorii agricoli trebuie să devină prioritatea numărul unu în implementarea acțiunilor și politicilor de dezvoltare. Iar identificarea soluțiilor pentru barierele care împiedică creșterea antreprenoriatului agroalimentar trebuie realizată doar împreună și în comunicare directă cu fermierii cu producătorii agricoli. Invităm la dialog public – privat – asociativ pe toți cei care dau prioritate dezvoltării agriculturii și produsului agroalimentar autohton al Republicii Moldova. DAR – Dialog Agricol Regional este despre și pentru agricultura, agricultorul și produsul agroalimentar din Republica Moldova”.

Activitățile planificate pentru acest eveniment au avut ca scop, facilitarea  transferului  de  know-gow   și   creare de conexiuni  pentru parteneriatele  publice – private,  precum și în rîndul antreprenorilor  agricoli, din cele două state vecine,  pentru  valorificarea  oportunităților  de  investiții  în agricultură.

215 afișări