×

Vizita de Lucru a Prim-ministrului, domnul Ion CHICU

5 martie 2020

La 5 martie curent, în sala de ședințe a Consiliului raional Cimișlia a avut loc întrevederea cu prim-ministrul Republicii Moldova domnul Ion CHICU, cu participarea reprezentanților autorităților publice locale, primarilor localităților raionului, conducătorilor serviciilor desconcentrate și descentralizate, consilierilor raionali precum și locuitori ai raionului Cimișlia.

În cadrul ședinței, prim-ministrul a informat audiența despre starea economiei naționale, rezultatele anului 2019 și perspectivele pe anul 2020, a explicat investițiile publice în infrastructura rutieră, în rețelele de apeduct și canalizare, în infrastructura energetică și în iluminatul stradal.

Premierul a mulțumit agenților economici pentru contribuția la bugetul de stat. A fost abordat subiectul investițiilor în construcția drumurilor pentru 2020 și efectele așteptate. După modificarea abordării în distribuirea fondurilor pentru construcția drumurilor, raionul Cimișlia primește 15 milioane lei, comparativ cu 5 milioane lei în 2019. Fiecare localitate va primi corpuri de iluminat stradal pentru a ilumina câte 1 km de drum.

Premierul a răspuns la întrebările adresate de audiență. A fost abordată problema companiilor de finanțare non-bancare; subiectul gazificării și alimentării cu apă a Parcului industrial din Cimișlia; problema gunoiștilor neautorizate și a colectării și procesării deșeurilor solide; sporirea autonomiei autoritatilor publice locale; problema transportului mărfurilor de mare tonaj care tranzitează orașul Cimișlia; cozile mari la serviciile medicale asigurate; subiectul inegalității mărimii pensiei, fiind menționate pensiile judecătorilor și procurorilor, problema cadrelor medicale în spitalul raional și altele.

După ședința publică, premierul a primit în audiență locuitori ai raionului Cimișlia.

Deasemenea, în cadrul vizitei în raionul Cimișlia, prim-ministrul, domnul Ion Chicu a vizitat uzina de beton asfaltic „IrindaPrim” SRL, a evaluat desfășurarea lucrărilor de reconstrucție a blocului de studii al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, a mers la o companie care investește în crearea unei rețele de stații de încărcare a mașinilor electrice și producerea energiei solare și a inspectat lucrările de construcție a drumului Porumbrei-Cimișlia.

112 afișări