×

Ședința Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică. Decizia nr.4 din 16.03.2020 cu privire la infecția cu COVID-19

16 martie 2020

În data de 16 martie curent, în incinta Consiliului raional Cimișlia s-a desfășurat Şedința Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică cu privire la infecția cu COVID-19.

În cadrul ședinței, au fost discutate măsurile de prevenire și control a infecției cu Coronavirusul de tip nou, reieșind din situația epidemiologică și răspândirea infecției la nivel global.

Directorul Centrului de Sănătate Publică, dna Pascari Tamara, a informat despre noile modificări prezentate în Hotărârea Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică nr.8 din 15 martie 2020 și Hotărârea Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică nr.9 din 15 martie 2020 în legătură cu evoluția epidimiologică a infecției COVID – 19.

Președintele raionului Cimișlia, Mihail Olărescu, a informat despre mecanismul de funcționare a Celulelor teritoriale de monitorizare permanentă a evoluției infecției COVID-19, (anexa nr.4 la Hotărârea Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică nr.8 din 15 martie 2020).

Comisarul-șef al Inspectoratului de Poliție Cimișlia, Oleg Doni, a informat privitor controlului centrelor comerciale, deasemenea instituția activând conform atribuțiilor.

Șeful Centrului de Sănătate Cimișlia, dna Capcelea Ludmila, a informat privitor sistării măsurilor profilactice, prestarea medicamentelor compensate fiind transmise la domiciliu. Deasemenea populația este instruită de către conducătorii medicali.

Șeful Spitalului raional Cimișlia, dna Florea Mariana, a informat despre regimul închis al instituției, în caz de suspecție persoana este transportată prin Serviciul 112 la Chișinău.

Șeful substanței Asistență Medicală Urgență Cimișlia, Rusu Gheorghe, a informat despre regimul obișnuit de lucru al Serviciului 112.

Comisia pentru situații excepționale în comun acord cu Comisia Extraodinară de Sănătate Publică a raionului Cimișlia a elaborat și aprobat Decizia nr.4 din 16.03.2020 în legătură cu evoluția epidemiologică a infecției cu COVID-19 în RM și raionul Cimișlia.

200 afișări