×

Importanța implicării copiilor în activități casnice discutată cu asistenții parentali profesioniști din raionul Cimișlia

25 iunie 2020

La data de 25 iunie 2020, în cadrul Serviciului Asistență Parentală Profesionistă al DASPF Cimișlia, a avut loc ședința organizatorică cu genericul ,,Importanța implicării copiilor în activități casnice”. Ședința a avut drept scop evaluarea situației familiilor cu copii în serviciul APP pe perioada pandemiei.

Întrucât copiii nu au mai frecventat școala din luna martie, asistenții parentali s-au expus asupra problemelor cu care s-au confruntat, care au fost provocările în această perioadă. Cele mai frecvente sunt cele legate de învățământul on-line, deoarece nu toți dispun de tehnologiile informaționale necesare sau nu reușeau fizic să acorde suportul și atenția necesară fiecărui copil.

Dat fiind faptul că, tema ședinței a fost ,,Importanța implicării copiilor în activități casnice”, asistenții parentali au fost informați despre activități casnice corespunzătoare vârstelor, despre modul de a implica copiii în treburi casnice, dar și despre limitele între educație și exploatare a copilului. Totodată, asistenții parentali au fost încurajați să implice copiii în treburi menajere, ca măsură educativă, care contribuie la formarea deprinderilor, abilităților, dar și a caracterului fiecărui copil.

109 afișări