×

Evaluarea impactului pandemiei COVID-19 asupra dezvoltării economiei raionului Cimișlia

26 iunie 2020

Pentru a înțelege mai bine efectele pandemiei asupra dezvoltării economiei raionului, care din principalele sectoare ale economiei locale au fost afectate și care este gradul de afectare, ce schimbări se vor produce în următorii 2-3 ani în ceea ce privește veniturile, ocuparea forței de muncă, în comparație cu ce a fost până la pandemie, precum și identificarea domeniilor prioritare de intervenție externă,  la data de 25 iunie, în incinta Consiliului raional Cimișlia, specialiștii Direcției Economie și Atragerea Investițiilor au organizat  o sesiune de consultare cu mediul de afaceri din raion, specialiști din diverse domenii de activitate, consilieri.

În rezultatul discuțiilor active au fost documentate unele măsuri de redresare a economiei locale, care, ulterior vor fi incluse în Planul de Dezvoltare Economică Locală a Raionului.

Rezumatul rezultatelor evaluării va fi transmis secretariatului Inițiativei Primarilor pentru Creștere Economică, membru activ al căreia Consiliul raional Cimișlia este din anul 2019. Propunerile înaintate ar putea fi idei pentru viitoarele granturi ale Inițiativei sau programele de sprijin ale guvernelor naționale.

148 afișări