×

Festivalul – concurs de folclor on-line ,,Cântec, joc şi voie bună ca la noi în sat,, Ediţia a XIV- a

15 octombrie 2020

La data de 25 octombrie 2020, Secţia Cultură Tineret şi Sport, va desfășura în format on-line, Festivalul-concurs Raional de Folclor ,,Cântec, joc şi voie bună ca la noi în sat,, care își propune să contribuie la descoperirea şi promovarea celor mai valoroşi tineri interpreţi de muzică populară, la stimularea interesului publicului pentru receptarea creaţiilor folclorice autentice, la valorificarea comorilor cântecului şi portului popular şi introducerea sa în circuitul valorilor spirituale.

Înscrierea în concurs şi condiţii de participare:

        Festivalul este deschis online. Colectivelor Artistice de amatori care deţin titlul ,,model,, precum şi artiştilor amatori, solişti instrumentişti, interpreţi ai cântecului popular. Fiecare concurent (în persoana Colectivului Artistic ) va aborda un repertoriu strict de la vatra pe care o reprezintă.

Repertoriul v-a cuprinde: tradiţii şi obiceiuri, cântec autentic, cântec focloric (bocet, lălăit, hăulit, balade, doine, cântece de dor, de înstrăinare, de dragoste, de cătănie etc.), cântec popular, dans popular, zicători, conocării, strigături. Programul fiecărui concurent ( Colectiv Artistic) în cadrul înregistrării video v-a dura 10 min. (!)

 Puncte din oficiu v-or fi oferite pentru:

  • Port popular;
  • Ţinuta scenică;
  • Măiestria interpretativă;
  • Abordarea directă a tematicii programului de evoluare;

Concurenţii vor respecta precizările organizatorilor cu privire la intrarea în concurs, orice abatere de la acest program duce la scăderea pontajului sau la descalificare.

Juriul concursului  va fi alcătuit din personalităţi ale folcloristicii, şi din specialişti de profil.

Hotărârea juriului este irevocabilă.

Detalii corespunzătoare: tel/fax 0241 2 26 48, cimisliacultura@mail.ru,

Șef, Secția Cultură Tineret și Sport, Cojocaru Iulia – 069174871;

Specialist de profil Secţia Cultură Tineret şi Sport, Radion Nechit. 0241 2 40 75;

54 afișări