×

Vizita de lucru a Prim-ministrului Ion Chicu la Cimișlia. Atragerea investitorilor în cadrul PIM

11 noiembrie 2020

Astăzi, 11 noiembrie 2020, Prim-ministrul Ion Chicu a efectuat o vizită de lucru în orașul Cimișlia, unde s-a documentat despre etapa de pregătire a Platformei Industriale Multifuncționale.

La eveniment a participat conducerea raionului Cimișlia, în frunte cu președintele raionului, Mihail Olărescu, primarul orașului Cimișlia, Sergiu Andronachi, directorul general al ODIMM, Iulia Costin, reprezentanți ai autorităților publice locale, agenți economici etc.

Pentru crearea PIM a fost identificat un teren cu suprafața de 7 ha în intravilanul orașului Cimișlia, care dispune de o amplasare favorabilă cu conexiune la drumul național R3 și este în apropiere de Parcul Industrial Cimișlia, dar și de hotarul cu Ucraina. Până în present, au fost elaborate proiectele pentru conectare la rețelele utilitare.

Premierul Ion Chicu, a încurajat autoritățile publice locale pentru a se implica activ în atragerea investitorilor în cadrul Platformei Industriale Multifuncționale, întrucât aceasta va contribui la dezvoltarea economiei în regiune, crearea locurilor de muncă, dar și condiții avantajoase pentru oamenii din zonele rurale.

Președintele raionului Cimișlia, Mihai Olărescu, a apreciat inițiativa Guvernului de a investi în crearea Platformelor Industriale Multifuncționale, iar PIM-ul din Cimișlia va contribui la crearea afacerilor noi și la creșterea investițiilor locale.

67 afișări