×

Vernisarea lucrărilor plasticianului Tudor Crețu “65 ani în culorile toamnei”

13 noiembrie 2020

Astăzi, 13 noiembrie curent, în incinta Muzeului de Istorie, Etnografie și Artă din orașul Cimișlia, a avut loc Vernisarea lucrărilor plasticianului Tudor Crețu “65 ani în culorile toamnei”.

La eveniment au participat: vicepreședintele raionului Cimișlia, Ghenadie Grosu; specialiștii Secției Cultură, Tineret și Sport, în frunte cu șeful secției, Iulia Cojocaru; directorul Muzeului de Istorie, Etnografie și Artă din orașul Cimișlia, Alexandru Bulat; directorul Școlii de Arte Cimișlia, Golovatîi Ștefan; reprezentanți ai autorităților publice locale, consilieri cât și cimișlieni, iubitori de artă.

În cadrul expoziției, artistul a făcut o mică prezentare a câtorva lucrări, cum ar fi sculptura din lemn “Guguță și tatăl”, picturile pe ulei/pânză “Soare cu floarea soarelui”, “Portretul mamei”, “Ploaie de vară”, “La margine de sat” și altele.

Tudor Crețu, originar din raionul Cimișlia, este absolvent al facultăților de Chimie (USM), Pictură și Grafică (Universitatea Pedagogică Ion Creangă) din municipiul Chișinău.

Pe parcursul anilor și-a expus lucrările în cadrul expozițiilor republicane (Tighina, Bălți). În orașul Cimișlia, lucrările lui Tudor Crețu au fost expuse de mai multe ori în cadrul expozițiilor personale:

  • Sediul Casei de Cultură Cimișlia;
  • L.T. “Mihai Eminescu” din orașul Cimișlia;
  • Vernisarea expozițiilor în incinta Școlii de Arte Cimișlia;
  • Sediul Centrului de Creație a Copiilor din orașul Cimișlia;
  • Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă din orașul Cimișlia;
  • Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă din Soroca.

82 afișări