×

Ședința Comisiei Teritoriale Extraordinare de Sănătate Publică din 19.02.2021

19 februarie 2021

În data de 19 februarie curent, în incinta Consiliului raional Cimișlia s-a desfășurat Şedința Comisiei Teritoriale Extraordinare de Sănătate Publică cu privire la situația epidemiologică COVID-19.

În cadrul ședinței, au fost discutate măsurile de prevenire și control a infecției COVID-19, reieșind din situația epidemiologică și răspândirea infecției la nivel raional.

Dna Tamara Pascari, șef, Direcția CSP Hîncești, a informat despre cazurile confirmate de infecție cu COVID-19 în raion, despre măsurile întreprinse pentru identificarea și izolarea oamenilor care au fost în contact cu o persoană infectată, cât și despre noile modificări prezentate în Hotărîrea nr.45 din 15.02.2021 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Dna Florea Mariana, director, IMSP Spitalul raional Cimișlia, a relatat situația actuală din cadrul spitalului raional. La data de 19 februarie curent, în spital sunt internați 42 pacienți infectați COVID-19, 21 pacienți sunt în stare gravă și stare foarte gravă conectați la surse de oxigen și 1 caz deces.

Membrii comisiei au parvenit cu recomandări privitor la aprobarea unor măsuri de protecție mai riguroase în spațiile în care nu poate fi păstrată distanța de minim 1 m dintre persoane, spre exemplu: piața orașului, magazinele alimentare, transportul public.

Comisia Teritorială Extraodinară de Sănătate Publică Cimișlia a elaborat și aprobat Hotărîrea nr.06 din 19.02.2021 în legătură cu evoluția epidemiologică a infecției COVID-19.

124 afișări