×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Ministrul Culturii, dl Sergiu Prodan a efectuat astăzi o vizită de lucru în raionul Cimișlia

13 mai 2022

Ministrul Culturii, dl Sergiu Prodan a efectuat astăzi o vizită de lucru în raionul Cimișlia, unde s-a întâlnit cu conducerea raionului, în persoana președintelui raionului dl Mihail Olărescu, vicepreședinților raionului dna Tatiana Aramă, dl Vadim Torgai și șefa Direcției Cultură, Tineret, Sport și Turism dna Iulia Cojocaru.

Oficialii au vorbit despre planuri, proiecte, s-a făcut trecerea în revistă a problemelor și posibilelor soluții de depășire a acestora în domeniul culturii.  Ministrul a informat despre activitățile planificate pentru acest an și proiectele aprobate recent în domeniul culturii.

„Doresc să salut interesul și implicarea domnului ministru în identificarea soluțiilor pentru depășirea problemelor în domeniul culturii” a menționat dl Mihail Olărescu.

În cadrul acestei vizite de lucru, Ministrul Culturii a vizitat Școala de Arte din Cimișlia unde s-a întâlnit cu bibliotecari, angajații instituțiilor de cultură și reprezentanții autorităților publice locale. Pe agenda vizitei s-au regăsit subiecte ce țin de funcționalitatea instituțiilor culturale în raion, despre rolul bibliotecilor ca centre de informare pentru populație, promovarea și păstrarea patrimoniului istoric din localități, dezvoltarea turismului, oportunitatea de a realiza un schimb de experiențe cu alte instituții teatral-concertistice din țară și de peste hotare.

Vizita în raionul Cimișlia a dlui Sergiu Prodan, însoțit de oficialități a continuat la Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă din or. Cimișlia unde au rămas încântați de exponatele muzeului.

„Ministerul Culturii nou creat de comun acord cu autoritățile publice locale are menirea să promoveze toate manifestările culturale noi sau cu tradiții deja, exponatele muzeelor locale, dar și edificiile de patrimoniu pentru sporirea din punct de vedere turistic atractivitatea locală, moment foarte important pentru includerea raionului Cimișlia în traseul turistic și cultural național” a menționat dl Sergiu Prodan.

Ultima etapă a vizitei a fost Casa de Cultură din satul Hîrtop și întâlnirea cu artiștii Teatrului de satiră „Thalia”.

410 afișări