×

Consultări publice pe marginea domeniului gestionării apelor uzate și a domeniului deșeurilor

1 aprilie 2021

La data de 01 aprilie 2021, Centrul Național de Mediu a organizat seminarul de consultare publică a proiectului „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova, finanțat de Uniunea Europeană, coordonat de Fundația Konrad Adenauer”.

Agenda discuțiilor a cuprins următoarele subiecte: prezentarea cadrului legislativ în domeniul apelor uzate și prezentarea cadrului legislativ în domeniul deșeurilor.

Centrul Național de Mediu și-a propus să elaboreze două studii de identificare a deficiențelor implementării cadrului normativ din domeniul gestionării apelor uzate și de analiză a provocărilor Republicii Moldova în implementarea legislației din domeniul deșeurilor, care vor elucida problemele din ambele sectoare cu privire la implementarea eficientă a politicilor publice din aceste domenii.

La eveniment au participat APL-urile de nivelul I și II unde sunt cele mai mari gunoiști, principalii operatori de apă, canalizare și deșeuri din raion, precum și agenții economici care prestează servicii de reciclare a deșeurilor.

88 afișări