×

Linia instituțională pentru informare

Consiliul Raional Cimișlia informează că, începând cu 16 iulie 2021, se instituie Linia instituțională pentru informare la numărul unic de telefon – (0241) 2 33 00.

Noul serviciu va funcționa ca urmare a unei dispoziții semnate de către Președintele raionului, în contextul Legii nr. 252/2013 pentru aprobarea Regulamentului de funcționare a sistemului liniilor telefonice anticorupție.

Linia instituțională pentru informare reprezintă o modalitate simplă și comodă, prin care cetățenii pot declara posibilele fapte de corupție, comise sau admise de către funcționarii publici, precum și alți angajați ai instituțiilor subordonate Consiliului Raional Cimișlia, inclusiv cele din domeniu administrație publică, educație, sănătate, asistență socială.

Consiliul Raional Cimișlia asigură confidențialitatea apelurilor telefonice şi a datelor personale ale apelanților. Toate apelurile recepționate se înregistrează în Registrul de evidență a apelurilor la linia specializată anticorupție. Numărul de înregistrare a informației se atribuie și se comunică apelantului în modul prevăzut de Regulamentul de funcționare a sistemului liniilor telefonice anticorupție, aprobat prin Legea nr. 252/2013, pentru a-i oferi posibilitatea de a lua cunoștință de acțiunile întreprinse de Consiliul Raional Cimișlia după înregistrarea apelului.

Linia instituțională pentru informare va fi activă în zilele lucrătoare, în intervalul de timp  14:00-17:00.

860 afișări