×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Parcul Industrial Cimișlia

Parcul Industrial Cimișlia este amplasat la periferia de sud-est a orașului, având acces nemijlocit la drumul republican R3 (Chișinău-Hîncești-Cimișlia-Basarabeasca-frontiera cu Ucraina). Suprafața totală a parcului industrial constituie 20 ha. Terenul parcului industrial, disponibil pentru arendare, este liber de construcții (greenfield). După efectuarea investițiilor este posibilă achiziționarea terenului la prețul normativ de stat. În imediata apropiere se află și Subzona Cimișlia a Zonei Economice Libere ”Bălți”.

Serviciile și avantajele oferite rezidenților parcului industrial includ următoarele:

  • Logistica infrastructurii și comunicațiilor;
  • Arenda terenului disponibil, dotat cu utilitățile tehnice solicitate;
  • Scutirea de la compensarea pierderilor cauzate de excluderea terenurilor din categoria de terenuri cu destinație agricolă;
  • Dreptul de a privatiza terenul proprietate publică aferent construcțiilor la prețul normativ al pământului, stabilit în momentul dării acestuia în folosință, numai după procurarea și/sau darea în exploatare a construcțiilor și instalațiilor cu destinație industrială și conexe. Astfel, se oferă dreptul de procurare a terenurilor industriale la un preț mai mic decât cel de piață;
  • Aplicarea de către întreprinderea administratoare a coeficientului de micșorare până la 0,3 a tarifului la plata anuală pentru arenda terenului proprietate publică sau a tarifului de bază pentru chiria anuală a bunurilor proprietate publică, stabilit conform legislației în vigoare.
  • Optimizarea controalelor de stat asupra activității rezidenților parcului industrial. Astfel, se contribuie la reducerea costurilor și riscurilor legate de controlul de stat al activității de întreprinzător.

https://www.facebook.com/IndustrialParkCimislia

1284 afișări