×

7 aprilie — Ziua Mondială a Sănătății!

7 aprilie 2021

La 7 aprilie, în fiecare an, este marcată Ziua Mondială a Sănătății.

În anul 2021 tematica Zilei Mondiale a Sănătății este „Pentru o lume mai dreaptă și mai sănătoasă”.

Sănătatea pentru toți este esențială pentru a face față provocărilor de astăzi și pentru a construi reziliența de mâine. Abordarea cauzelor profunde ale inechităților și adoptarea măsurilor adecvate de sănătate publică sunt cruciale.

În acest context, OMS vine cu un îndemn la acțiune pentru fiecare membru al societății:

Să lucrăm împreună. Haideți să lucrăm cot la cot: comunitățile și persoanele afectate pentru a aborda cauzele inechităților, a identifica soluții și a le aborda. Cel mai mare impact poate fi obținut atunci când autoritățile și comunitățile lucrează împreună.

Să colectăm date fiabile. Livrarea și colectarea datelor din sănătate clasificate în funcție de sex, vârstă, venit, educație, dizabilitate, locație geografică și alte caracteristici necesare vor fi deosebit de utile pentru a evalua inechitatea socială și a lupta cu ea.

Să abordăm inechitățile. Cauzele inechităților trebuie abordate, iar investițiile în asistența medicală primară – mărite.

Să acționăm dincolo de hotarele țării. Numai atunci când putem proteja, testa și trata întreaga populație de pe Glob putem pune capăt pandemiei COVID-19. Pe lângă asigurarea unei aprovizionări echitabile cu vaccinuri, teste și tratamente, trebuie să consolidăm mecanismele naționale și internaționale și să construim încrederea și participarea comunității la nivel global.

În această perioadă dificilă oamenii de pe întregul Glob înțeleg din nou adevărata valoare a sănătății. Dar și a medicilor și lucrătorilor medicali, care stau mereu de veghe pentru sănătatea noastră.

Stimați medici, asistenți medicali, farmaciști, lucrători ai sistemului de sănătate, apreciez la superlativ efortul pe care îl depuneți zi de zi, în special în această perioadă de mare nenorocire pentru lume. Ați reușit să transformați cunoștințele, experiența și dragostea față de oameni în devotament și sacrificiu spre binele societății, și, drept recompensă, aveți recunoștința fiecăruia dintre noi.
Datorită muncii Dumneavoastră suntem plini de încredere că vom depăși curând acest pericol – pandemia COVID-19 și vom reveni la ritmul normal al vieții.

Vă mulțumim și Vă dorim să aveți parte de sănătate și prosperitate în familii, să fiți mereu respectați, înțeleși și apreciați în societate!

Cu respect,

Președintele raionului Cimișlia

Mihail Olărescu

48 afișări