×

35 ani de la accidentul nuclear de la Cernobîl

26 aprilie 2021

Astăzi, 26 aprilie, se împlinesc 35 de ani de la producerea dezastrului de la Cernobîl, cea mai mare catastrofă nucleară din toate timpurile. În această zi tristă ne amintim de o perioadă grea care a marcat omenirea și îi comemorăm pe cei, care au salvat lumea de la catastrofa nucleară.

Accidentul nuclear de la Cernobîl, din 26 aprilie 1986, este un exemplu care nu poate fi uitat.

Constatăm cu regret că acea tragedie a provocat pierderi umane similare războaielor. Operațiunea de lichidare a consecințelor avariei de la Cernobîl a fost menită să reducă contaminarea radioactivă. Oamenii care au participat la acele operațiuni au fost și rămân eroi.

E greu de apreciat la justa valoare sacrifciul „lichidatorilor” consecințelor avariei de la Cernobîl. În schimb, putem afirma cu certitudine că fiecare dintre aceștia au salvat mii de alte vieți.

Dragi veterani ai accidentului de la Cernobîl,

Apreciem sacrificiul Dvs și conștientizăm că ați primit lovitura pentru noi toți. Sacrifciul Dvs nu a fost în zadar și dovadă sunt generațiile de tineri, adolescenți și copii sănătoși.

Adresez sincere mulțumiri, însoțite de întreaga mea apreciere pentru faptele de eroism și spiritul de sacrificiu ale participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl.

Cu respect,

Președintele raionului Cimișlia

Mihail Olărescu

53 afișări