×

1 mai – Ziua Internațională a Solidarității Oamenilor Muncii

1 mai 2021

De 1 mai milioane de oameni din întreaga lume sărbătoresc Ziua Internațională a Solidarității Oamenilor Muncii, care are o semnificație aparte pentru toți cei care cred că munca, alături de alte valori, înseamnă continuitate.

Ziua de 1 Mai întruchipează în sine trecutul, prezentul și viitorul. Fiind sărbătorită încă din anul 1889, această sărbătoare a fost obținută cu mari sacrificii, în urma mișcărilor sindicale ale muncitorilor, a protestelor și grevelor. Lupta pentru reducerea orelor de lucru și obținerea numărului prestabilit de zile de concediu, ce constituie originea semnificației zilei de 1 Mai, ca sărbătoare internațională a muncitorilor, a costat veți omenești. Cu trecerea timpului, 1 Mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea țărilor lumii.

Este o mare bucurie să știi că oamenii merg la serviciu, iar locul de muncă reprezintă nu doar o simplă sursă de existență, dar și un mod de viață, în care se îmbină utilul cu plăcutul.

Indiferent de statutul nostru social, de vîrstă sau ocupație, pentru noi toți munca înseamnă implicare, dăruire, cunoaștere și perseverență întru realizarea scopului spre care tindem.

Stimați locuitori ai raionului Cimișlia, Vă sunt recunoscător pentru participarea la dezvoltarea raionului și înțelegerea că prezentul și viitorul depinde de munca noastră. Sunt convins că datorită experienței lucrătorilor, entuziasmului tinerilor și dispunerii fiecăruia de a lucra în beneficiul statului vom obține succese.

Vă urez tuturor doar satisfacții de pe urma muncii pe care o depuneți, iar rezultatele obținute să fie pe măsura așteptărilor Dumneavoastră.

Cu deosebită apreciere,

Președintele raionului Cimișlia

Mihail Olărescu

33 afișări