×

5 Iunie – Ziua Mondială a mediului

5 iunie 2021

În data de 5 iunie, sărbătorim anual Ziua Mondială a Mediului. Această zi a fost instituită în anul 1972 la prima  Conferință Mondială a Națiunilor Unite consacrată problemelor protecției.

Ziua Mondială a Mediului este o sărbătoare a tuturor cetățenilor de pe glob indiferent de continent, regiune, țară, religie, rasă sau de altă natură, constituind un prilej pentru instituțiile guvernamentale, administrațiile locale, organizațiile non-guvernamentale inclusiv mass-media de a se mobiliza prin manifestări comune, menite să atragă atenția asupra necesității protejării componentelor de mediu.

În Republica Moldova prin Hotărârea Guvernului nr.452/2010, ziua de 5 iunie a fost declarată ,,Ziua profesională a lucrătorului în domeniul protecției mediului’’.

Această zi reprezintă un binevenit semnal și îndemn de a acționa unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural pentru care avem datoria de a-l lăsa nealterat generațiilor viitoare.

Protecția mediului înconjurător constituie o prioritate națională, care în mod direct vizează condițiile de viață și sănătatea populației, realizarea intereselor economice și social-culturale, precum și capacitățile de dezvoltarea durabilă a societății pe viitor. Este important a sădi în mintea și sufletul fiecărui cetățean al societății conceptul că omul, ca specie biologică, este dependent de natură și nu poate trăi în afara ei.

Administrația raionului Cimișlia aduce sincere felicitări tuturor angajaților din  domeniile legate de mediu și împătimiților de natură și frumusețea Plaiului Natal cu frumosul eveniment de mediu – Ziua Mondială a Mediului, celor care pledează pentru stoparea sau atenuarea riscurilor care periclită sănătatea populației și a factorilor de mediu din Republica Moldova. Vă dorim să aveți parte de sănătate, prosperitate să fiți mereu respectați și apreciați în societate.

ÎMPREUNĂ PUTEM PĂSTRA  MEDIUL CURAT!

Cu profund respect ,

Administrația raionului Cimișlia

49 afișări