×

Ședința Consiliului Director al Asociației ,,Euroregiunea Siret-Prut-Nistru”

7 iunie 2021

Astăzi, 07 iunie 2021, ora 11:00, online, a fost convocat Consiliul Director al

Asociației ,,Euroregiunea Siret-Prut-Nistru” din care face parte și Consiliul raional Cimișlia, reprezentat de dna Tatiana Aramă, vicepreședinte al raionului.

În ordinea de zi au fost supuse examinării 4 subiecte, printre cele mai importante subiecte a fost:  Împuternicirea doamnei Ludmila SFÎRLOAGĂ, Consilier al Asociației ,,Euroregiunea Siret-Prut-Nistru”, pentru a reprezenta Asociația la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în vederea obținerii finanțării pentru proiectele aprobate de către Adunarea Generală din 23 aprilie 2021, aprobat prin Hotărârea nr. 6 privind  programul de activități pentru anul 2021.

Doamna Tatiana Aramă a menționat, că scopul Asociației ,,Euroregiunea SiretPrut-Nistru” este:

  • extinderea și îmbunătățirea relațiilor dintre colectivitățile și autorităţile locale în domeniul economic, educaţional, cultural, științific și sportiv;
  • asigurarea unei dezvoltări durabile a regiunii în contextul alinierii la standardele în domeniu în plan european.

În șirul de evenimente incluse în Calendarul activităților Asociației ,,Euroregiunea Siret-Prut-Nistru” pentru anul 2021 se regăsește: Organizarea schimbului de experiență cu tema ,,Parcurile Industriale”, un succes în realizarea dezvoltării economice a unei țări, în raionul Cimișlia. 

Membrii Asociației ,,Euroregiunea Siret-Prut-Nistru” sunt: 4 județe din România, UTA Găgăuzia și 31 de raioane din Republica Moldova.

65 afișări