×

Comunicat Informativ

7 septembrie 2021

În ziua de 06 septembrie, curent, vicepreședintele raionului dl Vadim Torgai a dispus crearea unui Grup de lucru, întru efectuarea unei vizite în satele Albina, Mereni, Fetița și Lipoveni pentru examinarea stării tehnice a Oficiilor de Sănătate în vederea gazificării lor.

Vizita a început la școala din s. Albina, unde Grupul de lucru a studiat posibilitatea amplasării Oficiului de Sănătate în clădirea școlii cu asigurarea accesului separat prin curtea edificiului după care a mers la sediul existent al Oficiului de Sănătate din localitate. În urma vizitei ambelor locații va fi luată decizia, în care din ele vor fi executate lucrările necesare pentru gazificare și asigurare cu căldură, în scopul utilizării resurselor financiare cu eficiență maximă și sporirea calității serviciilor medicale.

Oficiile de Sănătate din satele Mereni, Fetița și Lipoveni au fost vizitate pentru a face o primă investigație în determinarea volumului lucrărilor de gazificare și pentru montarea sistemelor de încălzire a încăperilor, precum și al altor lucrări strict necesare pentru acreditarea acestor obiecte de sănătate publică: de alimentare cu apă, de evacuarea apelor reziduale, de reparație a căilor de acces, etc.

Pe lângă vizitarea Oficiilor de Sănătate echipa a fost la șantierul de construcție a drumului de beton spre cimitirul din s. Fetița. Construcția acestui drum este înfăptuită cu suportul financiar și logistic din partea Consiliului raional Cimișlia.

400 afișări