×

27 aprilie – Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova

27 aprilie 2022

În data de 27 aprilie, în Republica Moldova se sărbătorește Ziua Drapelului de Stat, care reprezintă un simbol oficial major al suveranității şi independenței Republicii Moldova.

Tricolorul simbolizează trecutul, prezentul, viitorul statului moldovenesc, reflectă principiile lui democratice, tradiția istorică a poporului, egalitatea în drepturi, prietenia și solidaritatea tuturor cetățenilor republicii.

În acest context, astăzi, pe scena raională a avut loc ceremonia de arborare a Drapelului de Stat, fiind un moment cu o deosebită încărcătură emoțională sub muzica orchestrei de fanfară.

„Drapelul de Stat ilustrează valorile naționale, reprezintă, identitatea, viitorul, pacea și libertatea cetățenilor noștri. Suntem datori să cinstim și onorăm Tricolorul, cu care ne identificăm ca națiune și  ne mândrim.

Bunăstare doresc tuturor cetățenilor acestei țări, putere și energie creatoare în eforturile comune pentru prosperitatea Republicii Moldova”, a declarat președintele raionului, dl Mihail Olărescu.

Cetățenii Republicii Moldova şi străinii aflați în Republica Moldova sunt datori să manifeste respect față de Drapelul de Stat şi să nu comită acte prin care s-ar aduce ofensă acestuia.

85 afișări