×

Proiect inovativ pentru tinerii din Selemet

12 septembrie 2022

Încă unul din proiectele din cadrul Programul Raional de Granturi Mici 2022, destinat organizațiilor de tineret și grupurilor de inițiativă din raionul Cimișlia a fost finalizat.

În data de 10 septembrie, au fost prezentate și premiate cele mai bune inițiative elaborate în cadrul taberei de vară de către tineri. În cadrul concursului „Paper Energy”. Astfel, tinerii  au dat dovadă de calități în domeniu editării video și foto, robotică și microelectronică.

Proiectul ”Paper Engineering”, implementat de echipa CYBS din s. Selemet a avut ansamblu de activități destinat tinerilor cu scopul de ai familiariza cu Tehnologiile Moderne și domeniul ingineresc.

În perioada 22-26 august în IPGM „Sergiu Coipan” (partener al proiectului) s-a desfășurat tabăra de vară pentru tineri  cu studierea elementelor de bază a plăcuței Arduino Uno  și Paper Engineering organizat de grupul de inițiativă ”CYBS” – coordonator de proiect Arina Carauș.

În cadrul atelierelor desfășurate au fost instruiți 13 tineri, care au căpătat abilități în domeniu STEAM și au descoperit domeniul Tehnologiilor Informaționale, care pe viitor ar putea să îi ghideze în alegere unei profesii moderne. Participanții  s-au aprofundat în lumea ingineriei prin intermediul noilor cunoștințe în Paper Engineering.

Proiectul a fost finanțat de Consiliul Raional Cimișlia și Ministerul Educației și Cercetării  Programului de Granturi Mici – 2022 pentru organizațiile de tineret și grupuri de inițiativă ale tinerilor.

60 afișări