×

Consiliul tripartit în domeniul ocupării forței de muncă din raionul Cimișlia și-a reluat activitatea

11 noiembrie 2022

La data de 09 noiembrie 2022, în incina Consiliului Raional Cimișlia s-a desfășurat ședința Consiliului tripartit pe lângă Direcția Ocupării Forței de Muncă Cimișlia (DOFM ).

Scopul creării acestui consiliu este asigurarea dialogului social în procesul de implimentare a politicilor de ocupare a forței de muncă și asigurării de șomaj la nivel teritorial.

Din componența Consiliului tripartit face parte un reprezentant al Consiliului Raional Cimișlia, un reprezentant al mediului de afaceri, un reprezentant al Incubatorului de Afaceri din Cimișlia, reprezentantul sindicatelor și directorul DOFM Cimișlia.

In cadrul ședinței au fost  discutate mai multe chestiuni, inclusiv: alegerea președintelui consiliului tripartit,  realizarea măsurilor prevazute în Planul de activitate al DOFM Cimișlia pentru 9 luni ale anului curent, precum și lansarea procesului de intervievare a agenților economici potențiali angajatori pentru a identifica locurile de muncă vacante la moment și necesarul de forță de muncă pe meserii pentru următoarea perioadă.

În contextul chestiunilor discutate, președinte a consiliului a fost aleasă doamna Tatiana Aramă, vicepreședinte al raionului. A fost audiat raportul de activitate a DOFM pentru 9 luni 2022 și propuse măsuri de îmbunătățire a conlucrării între instituțiile și organizațiile reprezentate în acest comitet, pentru eficientizarea activității și soluționarea problemelor pe domeniul  piața forței de muncă.

Direcția Ocuparii Fortei de Munca Cimislia își  axează activitatea în mod prioritar pe realizarea urmatoarelor obiective:  sporirea șanselor de angajare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și asigurarea tranziției la piața muncii prin implicarea în măsuri de ocupare a forței de muncă, integrarea pe piața muncii a persoanelor care necesită suport suplimentar, cât și implimentarea noilor măsuri de acordare a subvențiilor, susținerea proiectelor de inițiative  locale, creșterea gradului de protecție a cetățenilor în procesul de emigrare în scop de muncă și acordarea serviciilor cu scop de integrare pentru cetățenii reveniți de peste hotare. Scopul principal fiind creșterea consolidării comunicării cu angajatorii APL nivelul I și II, ONG-le,mass-media locală, cât și alți actori pe piața muncii.

46 afișări