×

Raionul Cimișlia a adăugat în pleada Cetățenilor de Onoare două nume noi: scenaristul, deținătorul titlului „Ordinul Republicii” Dumitru Olărescu și acordeonistul, artist al poporului, Vasile Rusu

2 martie 2023

Astăzi, 1 martie în cadrul evenimentului „Mărțișor – 2023”, în aplauzele celor prezenți scenaristul, deținătorul titlului „Ordinul Republicii” Dumitru Olărescu și acordeonistul, artist al poporului, Vasile Rusu, au primit titlurile de „Cetățean de Onoare al raionului Cimișlia”, distincție acordată în semn de înaltă apreciere pentru merite deosebite la dezvoltarea culturală a raionului Cimișlia.

Dumitru Olărescu este născut în satul Gura Galbenei, raionul Cimișlia, la 14 aprilie 1947,  a absolvit Universitatea de Stat din Chișinău 1964 – 1969, filologie, și cursurile de estetică și dramaturgie de film din Moscova în anul 1979, Doctor în studiul artelor. Ca scenarist are palmares circa 100 filme  de scurt metraj și de lung metraj.

Vasile Rusu, Maestru în Arte, Artist al Poporului, artist – instrumentist în orchestra de muzică populară „Folclor” a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, născut în orașul Cimișlia, a absolvit Școala muzicală din Cimișlia la specialitatea acordeon, fost elev al profesorului Valentin Zaguminov,  Colegiul de muzică „Ștefan Neaga” și absolvent al Conservatorului de Stat „Gavriil Muzicescu”, iar din 1984 este angajat în orchestra de muzică populară „Folclor”.

Spectatorii au asistat, ulterior, la concertul excepțional al legendarei Formații „Millenium Band”, eveniment care a fost posibil grație Ministerului Culturii al Republicii Moldova, Consiliului Raional Cimișlia, Direcției Cultură, Tineret, Sport și Turism Cimișlia.

Astfel, la concertul de astăzi a fost prezent Președintele Raionului Cimișlia, Mihail Olărescu, împreună cu alți reprezentanți ai consiliului raional, consilieri locali, edili locali, funcționari și cetățeni ai raionului Cimișlia.

198 afișări