×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Ședința comună a Adunării Generale Ordinare a Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru și Forumul Președinților Euroregiunii Siret-Prut-Nistru

2 mai 2023

În data de 28 aprilie curent, vicepreședintele raionului Cimișlia Tatiana Aramă, a participat la ședința  comună a Adunarii Generale Ordinare a Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru și Forumul Președinților Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, care s-a desfășurat la Chișinău în sala Palatului Republicii.

În cadrul ședinței au fost discutate mai multe subiecte ce țin de activitatea asociației ”Euroregiunea Siret-Prut-Nistru”, a cărei membru este și Consiliul Raional Cimișlia.

Printre cele mai importante au fost:

– Aprobarea statutului euroregiunii în redacție nouă;
– Aprobarea calendarului activităților comune pentru anul 2023;
– Parteneriate posibile în contextul lansării Interreg NEXT România-Republica Moldova 2021-2027.

Pentru raionul Cimișlia în calendarul activităților este inclus un eveniment major, „Festivalul național al strugurelui”. Urmează să convenim asupra posibilei implicări a asociației în organizarea/participarea la eveniment.

Cu referire la programul transfrontalier Interreg NEXT România-Republica Moldova 2021-2027, care urmează a fi lansat în luna mai curent la Iași, Consiliul raional Cimișlia propune spre aplicare proiectul „Reabilitarea Centrului de Creație a copiilor și adolescenților din orașul Cimișlia”.

Pînă la moment s-a reușit semnarea acordului de parteneriat între Centrul de creație Cimișlia și instituția similară din or. Iași, precum și identificarea unei liste de activități comune care ar putea fi realizate în cadrul implementării proiectului.

Costul implementării proiectului, partea de proiect care prevede doar reabilitarea cu supraetajare a clădirii Centrului de creație Cimișlia, este de circa 8,5 milioane lei.

Obiectivul general al proiectului este creșterea gradului de acces la activități extrașcolare în spații confortabile pentru copiii din raionul Cimișlia, inclusiv copii cu nevoi speciale.

316 afișări