×

15 mai – Ziua Internațională a Familiei

15 mai 2023

În fiecare an, pe 15 mai, la nivel internațional, este marcată Ziua Familiei, pentru a evidenția importanța celulei de bază a societății — familia, rolul ei, necesitatea şi beneficiile de integritate.

Importanța  familiei  este  de  necontestat,  întrucât  ea reprezintă  pilonul  de  bază în construcția viitorului, este  spațiul  sacru  unde  se  întâlnesc  generații  și tradiții. Familia este dragoste, respect reciproc, înțelegere și respectarea dreptului fiecăruia la  libertate, copilărie, educație sănătoasă, conviețuire și suport.

Întru marcarea acestui eveniment, vicepreședintele raionului, Vadim Torgai, împreună cu Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei  au felicitat o familie din raionul Cimișlia, decorată cu Ordinul Republicii Moldova. Este vorba despre cuplul Dron Nicolae și Raisa, care formează o familie de 40 ani, au crescut 11 copii (7 băieți și 4 fete) și se bucură astăzi de 26 nepoți. Dron Nicolae este lutierul căutat pentru cobzele extraordinare pe care le confecționează, de mai bine de 20 ani face cobze, care sunt cumpărate și apreciate în întreaga lume.

„Am  deosebita  plăcere  de  a  Vă  adresa,  cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei,  sincere  felicitări  și  urări de bine.  Vă urez familii împlinite, realizări frumoase, pace și liniște  sufletească”, a afirmat Vadim Torgai, vicepreședintele raionului.

În familie se începe viața omului și tot aici se începe formarea acestuia ca și personalitate. De aceea, bunăstarea familiei și atitudinea statului fața de aceasta exprimă,  în mare măsură, gradul de dezvoltare a societății.

79 afișări