×

O ambulanță performantă a fost donată Spitalului Raional Cimișlia

18 mai 2023

Ambulanța este de producție germană, complet echipată și pregătită pentru intervenții. Donația se datorează eforturilor depuse de membrii organizației non-guvernamentale Round Table Moldova împreună cu Round Table Germania.

Prezent în cadrul evenimentului de predare a ambulanței, reprezentantul Round Table Moldova, Nicolae Chiroșca, a remarcat faptul că Spitalul Raional Cimișlia deservește un număr mare de oameni, iar donația este un sprijin imens pentru cetățenii. Ambulanța nu este una simplă și obișnuită, dar super-dotată cu toate dispozitivele necesare. E un sistem complex, un spital pe patru roți care va permite resuscitare omului chiar în autospecială. Mai mult, ambulanța are aparataj medical modern, cu suport de monitorizare în timpul transportării pacientului. În orice moment, în orice complicație, se acordă ajutorul la locul solicitării. Are defibrilator, cu monitor pentru transportarea pacientului, pentru defibrilare la necesitate. Aceasta are și aparat de ventilație asistentă.

La rândul său, directorul Spitalului Raional Cimișlia, Vitali Gorodnițchi, a mulțumit pentru ambulanța echipată după toate standardele, care va fi atât în folosul instituției, cât și cetățenilor.

„Aducem sincere mulțumiri domnului Nicolae Chiroșca și organizației Round Table. Astăzi, datorită dumnealor spitalul a beneficiat de o ambulanță care va fi în folosul populației raionului Cimișlia.”

La eveniment a fost prezent și Vadim Torgai, vicepreședintele raionului, care a subliniat cât de necesar este acest vehicul pentru echipa de intervenție a spitalului, dar în special pentru locuitorii raionului.

80 afișări