×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Teatrul școlar „Trăiește-ți clipa” la ceas aniversar

25 martie 2024

20 ani de teatru școlar, o frumoasă colaborare a Direcției Învățământ General Cimișlia și coordonatorii de cercuri extrașcolare și talentații elevi.

La data de 23 martie 2024 s-a desfășurat cea de a XX-a ediție a Festivalului-concursul raional al colectivelor de teatru școlar „Trăiește-ți clipa”.

Sala Școlii de Arte Cimișlia a adunat 11 colective artistice:
1. Teatrul de păpuși „Mimesis”, GM „Contantin Stere” din satul Javgur cu adaptarea scenică „Coliba iepurașului”.
2. Teatrul de păpuși „Actoriceii”, LT „Ion Creangă” din orașul Cimișlia cu adaptarea scenică „Ridichea”.
3. Teatrul de păpuși „Licurici”, IP Centrul Raional de Creație a Copiilor și Adolescenților Cimișlia cu adaptarea scenică „Nătăfleață și prietenii lui”.
4. Colectivul teatral „Veselia”, GM Gradiște cu adaptarea scenică „Amintiri din copilărie”.
5. Teatrul „Licurici”, GM „Ștefan cel Mare” din satul Mihailovca cu adaptarea scenică „Cenușar voinicel și Cenușăreasa mireasă”.
6. Colectivul teatral „Veselușii”, GM Hîrtop, cu adaptarea scenică „Prostul râde de prostia sa”.
7. Colectivul teatral „Flacăra”, GM „Sergiu Coipan” din satul Selemet cu adaptarea scenică „Chirița în Iași cu două fete și o neneacă”.
8. Teatrul umbrelor LT „Hyperion” din satul Gura Galbenei cu adaptarea scenică „Pentru draga învățătoare”,
9. Colectivul teatral „Orfeu” GM Cenac, filiala IP Centrul Raional de Creație a Copiilor și Adolescenților Cimișlia cu adaptarea scenică „Motanul încălțat”.
10. Colectivul teatral „Picii”, GM Batîr, filiala IP Centrul Raional de Creație a Copiilor și Adolescenților Cimișlia cu adaptare scenică „Cenușăreasa”,
11. Colectivul teatral „Actorii viitorului”, GM „Tudor Strișcă” din satul Satul Nou cu adaptarea scenică „Bunicul de după flacăra lumânării”.

Cu siguranță, teatrul contribuie pozitiv la dezvoltarea abilităților elevilor, influențând și susținând dezvoltarea intelectuală.
Dincolo de jocul actoricesc, costume, muzică, lumini, teatrul favorizează unicitatea și integritatea în dezvoltarea personalității elevilor, printr-o gamă largă de concept exercitate asupra socializării, incluziunii.

20 ani de muncă, de organizare, de parteneriat cu colectivele teatrale, monitorizate de dna Cecati Larisa, specialistă principală al Direcției Învățământ General Cimișlia. Aducem sincere mulțumiri pentru responsabilitate, profesionalism și promovarea valorilor naționale.

Administrația Raionului Cimișlia adresează urări de bine și gratitudine pentru toate instituțiile școlare, cadrelor didactice și micilor actori care sunt locomotiva și sufletul teatrului școlar.

121 afișări