×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

ANUNŢ privind organizarea consultării publice a proiectului de decizie cu privire la modificarea bugetului raional aprobat pentru anul 2023

11 septembrie 2023

Direcția Finanțe Cimișlia inițiază, începând cu data de 11.09.2023, consultarea publică a proiectului de decizie cu privire la modificarea bugetului raional aprobat pentru anul 2023.

Scopul proiectului: asigurarea funcționalității instituțiilor publice, direcțiilor, secțiilor subordonate Consiliului raional.

Necesitatea elaborării şi adoptării proiectului de decizie: majorarea bugetului la partea de venituri și cheltuieli în baza demersurilor instituțiilor bugetare și alte activități.

Prevederile de bază: regulile bugetare și obiectivele bugetar-fiscale, politicile locale și naționale.

Beneficiarii proiectului: instituțiile publice, subdiviziunile consiliului raional.

Rezultatele scontate ca urmare a implementării deciziei supuse consultării publice sunt principiile şi regulile bugetare stabilite la nivel de bugetul raional, sursele de finanțare și cheltuielile bugetului local.

Impactul estimat al proiectului de decizie: buna funcționare a instituțiilor publice.

Proiectul de decizie este elaborat în conformitate cu Legea nr. 397/2003 privind finanțele publice locale, Legea nr. 181/2014 finanţelor publice şi responsabilităţii bugetar-fiscale și Carta europeană a autonomiei locale (STE. 122 – 1985.

Recomandările pe marginea proiectului de decizie supus consultării publice pot fi expediate până pe data de 22 septembrie 2023 pe adresa: Direcția finanțe Cimișlia, bd. Ștefan cel Mare, 12, bir. 305, raionul Cimișlia sau la adresa electronică a Direcției Finanțe: d.finantecim@gmail.com.

Proiectul deciziei, nota informativă, materiale care au stat la baza elaborării proiectului de decizie sunt disponibile pe pagina web a Consiliului raional Cimișlia http://raioncimislia.md/, la compartimentul Transparența decizională, secțiunea Consultări publice. 

Persoana responsabilă:
Olesea RĂCILĂ, șef direcție finanțe;
Tel.: 0-241-2-32-69;

167 afișări