×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

ANUNŢ Privind consultarea publică a proiectului de decizie Cu privire la de corelarea bugetului raional cu Legea bugetului de stat pentru anul 2023

13 noiembrie 2023

Direcția Finanțe Cimișlia inițiază, începând cu data de 13.11.2023, consultarea publică a proiectului de decizie cu privire la corelarea bugetului raional cu Legea bugetului de stat pentru anul 2024.

Scopul proiectului: asigurarea funcționalității instituțiilor publice, direcțiilor, secțiilor subordonate Consiliului raional.

Necesitatea elaborării şi adoptării proiectului de decizie: ajustarea transferurilor de la bugetul de stat cu prevederile Legii bugetului de stat pentru anul 2024.

Prevederile de bază: Ajustarea transferurilor de la bugetul de stat prin majorare cu 7593,8 mii lei față de cele aprobate (rectificate) în bugetul raional.

Beneficiarii proiectului: instituțiile publice, subdiviziunile consiliului raional.

Rezultatele scontate, ca urmare a implementării deciziei supuse consultării publice, sunt principiile şi regulile bugetare stabilite la nivel de bugetul raional, sursele de finanțare și cheltuielile bugetului local.

Impactul estimat al proiectului de decizie: buna funcționare a instituțiilor publice.

Proiectul de decizie este elaborat în conformitate cu Legea nr. 397/2003 privind finanțele publice locale, Legea nr. 181/2014 finanţelor publice şi responsabilităţii bugetar-fiscale și Carta europeană a autonomiei locale (STE. 122 – 1985).

Recomandările pe marginea proiectului de decizie supus consultării publice pot fi expediate pînă pe data de 20.11.2023, pe adresa: Direcția Finanțe Cimișlia, bd. Ștefan cel Mare,12, bir. 305, raionul Cimișlia sau la adresa electronică a Direcției Finanțe: d.finantecim@gmail.com.

Proiectul deciziei cu privire la corelarea bugetului raional cu Legea bugetului de stat pentru anul 2023 şi nota informativă este disponibil pe pagina web a Consiliului raional Cimișlia http://raioncimislia.md/, la directoriul Transparența decizională, secțiunea Consultări publice. 

Persoana responsabilă:
Olesea RĂCILĂ, șef direcție finanțe.
Tel.: (0241) 2-20-48. 

Data publicării: 10.11.2023

 

236 afișări