×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

ANUNŢ privind organizarea consultării publice a proiectului de decizie cu privire la modificarea bugetului raional aprobat pentru anul 2024

28 mai 2024

Direcția Finanțe Cimișlia inițiază, începînd cu data de 28.05.2024, consultarea publică a proiectului de decizie cu privire la modificarea bugetului raional aprobat pentru anul 2024.

Scopul proiectului: asigurarea funcționalității instituțiilor publice, direcțiilor, secțiilor subordonate Consiliului raional.

Necesitatea elaborării şi adoptării proiectului de decizie: majorarea bugetului la partea de venituri și cheltuieli în baza demersurilor instituțiilor bugetare și alte activități.

Prevederile de bază: regulile bugetare și obiectivele bugetar-fiscale, politicile locale și naționale.

Beneficiarii proiectului: instituțiile publice, subdiviziunile consiliului raional.

Rezultatele scontate ca urmare a implementării deciziei supuse consultării publice sînt principiile şi regulile bugetare stabilite la nivel de bugetul raional, sursele de finanțare și cheltuielile bugetului local.

Impactul estimat al proiectului de decizie: buna funcționare a instituțiilor publice.

Proiectul de decizie este elaborat în conformitate cu Legea nr. 397/2003 privind finanțele publice locale, Legea nr. 181/2014 finanţelor publice şi responsabilităţii bugetar-fiscale și Carta europeană a autonomiei locale (STE. 122 – 1985.

Recomandările pe marginea proiectului de decizie supus consultării publice pot fi expediate pînă pe data de 12 iunie 2024 pe adresa: Direcția finanțe Cimișlia, bd. Ștefan cel Mare, 12, bir. 305, raionul Cimișlia sau la adresa electronică a Direcției Finanțe: d.finantecim@gmail.com.

Proiectul deciziei cu privire la modificarea bugetului raional pentru anul 2022, nota informativă, materiale care au stat la baza elaborării proiectului de decizie sunt disponibile pe pagina web a Consiliului raional Cimișlia http://raioncimislia.md/, la compartimentul Transparența decizională, secțiunea Consultări publice.

Persoana responsabilă:
Olesea RĂCILĂ, șef direcție finanțe.
Tel.: (0241) 2-20-48.

Data publicării  28.05.2024

112 afișări